Projekt „Superkadra w gastronomii” realizowany jest przez Zespół Szkół Rolnicze Centrum Kształcenia Ustawicznego w Wojsławicach ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego w ramach Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Łódzkiego na lata 2014-2020, Oś Priorytetowa XI Edukacja, Kwalifikacje, Umiejętności, Działanie XI.3, Kształcenie zawodowe (umowa nr RPLD.11.03.01-10-0040/21-00).
Projekt skierowany jest dla 20 uczniów uczących się na kierunku technik żywienia i usług gastronomicznych oraz do 3 nauczycieli przedmiotów zawodowych.
Głównym celem Projektu jest poprawa jakości kształcenia w ZSRCKU w Wojsławicach w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych, dostosowanie do potrzeb rynku pracy i ułatwienie wejścia na rynek pracy 20(15K/5M) uczniom, przyszłym absolwentom poprzez wsparcie wynikające z przeprowadzonej przez szkołę diagnozy instytucjonalnej, zatwierdzonej przez organ prowadzący, zgodnej z diagnozą regionalną, realizowane w ścisłej współpracy z pracodawcami.
Planowane efekty:
- 5 uczniów (3K/2M) będzie uczestniczyło w stażach u pracodawców.
- 20 uczniów (15K/5M) będzie uczestniczyło w specjalistycznych kursach zawodowych.
- 1 szkoła kształcenia zawodowego (ZSRCKU w Wojsławicach) będzie wykorzystywać wyposażenie/doposażenie zakupione dzięki EFS.
- 3 nauczycieli kształcenia zawodowego będzie objętych wsparciem poprzez udział w specjalistycznych kursach i stażach.
Całkowita wartość projektu: 361 406,25 zł
w tym wysokość dofinansowania: 325 260,62 zł
Okres realizacji projektu: 01.03.2022 r. – 31.08.2022 r.
Szczegółowe informacje o projekcie „Superkadra w gastronomii” dostępne są na stronie szkoły tutaj