3 października 2014 w Łodzi odbył się konkurs dla uczniów szkół gastronomicznych „Tradycyjne smaki regionu”. Zespół Szkół Rolnicze Centrum Kształcenia Ustawicznego w Wojsławicach reprezentowały uczennice III klasy TŻiUG: Kamila Pluskwa i Dorota Piecyk. W finale startowało 9 drużyn, których zadaniem było przygotowanie przystawki i dania zasadniczego stosując surowce z Listy Produktów Tradycyjnych z województwa łódzkiego albo produkt nagrodzony Tygielkami Smaków lub Tyglami Smaków.
Nasze dziewczyny jako danie zasadnicze przygotowały: Pierożki z gęsiną podane z karmelizowaną gruszką i sosem z owoców leśnych oraz przystawkę Befsztyk tatarski na runie leśnym. Jurorom bardzo przypadły do gustu nasze potrawy, a zwłaszcza befsztyk przygotowany z gęsiny i śledzia. Kamila i Dorota ocenione zostały bardzo wysoko za kreatywność, smak potraw a także higienę i czystość na stanowisku pracy. Te wszystkie atuty sprawiły, że dziewczyny stanęły na podium, zajmując I miejsce.
Opiekunką uczennic była Lucyna Gara